İSTİHDAMA YÖNELİK KURSLAR AÇILIYOR

Tarih: 2017-10-27  /  Okunma: 55/  Kategori : Haber_Manşet / Ekleyen : Yazıkonak Belediyesi

BAŞKAN AYDIN AYAZ:
“Belde Sakinlerimizin Bütçesine Katkı Sağlayacağız”

Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz’ın girişimleriyle SODES projesi kapsamında istihdama yönelik kurslar açılıyor.
Belde sakinlerinin iş istihdamına yönelik açılacak kurs öncesinde Yazıkonak Belediyesi ile SODES Proje Ofisi arasında sözleşme imzalandı. İmza törenine Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ramazan Polat katıldı.
Başkan Aydın Ayaz, amaçlarının iş istihdamına katkı sağlamak olduğunu belirterek açıklamasında şunları belirtti:
“18 – 29 yaş aralığında bayanlara yönelik “Ne Arzu Edersiniz” projesi kapsamında garson ve komi yetiştirme kursuna 15’er kişi katılarak, toplamda 30 kişi 4,5 ay eğitim alacak. Alınan eğitimler sonrasında kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek ve bu sayede kendileri rahat bir şekilde iş istihdamı sağlayacak. Kurslar periyodik olarak iki ayrı takvimde düzenlenecek, ilk 4,5 ayda birinci grup ve ardından kursların ikinci grubu başlayacak. Eğitim alacak kursiyerlere bu plan kapsamında ücrette ödenmiş olacak. Kursların başlama tarihini belde sakinlerimize önceden duyuracağımızı belirtiyor, bu duygu ve düşüncelerle kursların hayırlı olmasını temenni ediyorum.”